В Рим започва международния  кинофестивал Празник на киното в Рим,

...
В Рим започва международния  кинофестивал Празник на киното в Рим,
Коментари Харесай

Започва Празникът на киното в Рим

В Рим стартира международния  кинофестивал „ Празник на киното в Рим ”, който продължава до 5-и ноември.  Дванайсетото  издание на римския кинофестивал по традиция ще се организира в постройката „ Аудиториум Парк на музиката ” на италиански проектант Ренцо Пиано . Пътят, който води към нея и по който, ще дефилират кинозвезди и режисьори, ще бъде застлан червен килим с големи размери - цели 1300 кв. метра.
Старт на празника ще даде американския филм на режисьора Скот Купър    " Hostiles ", който ни връща към далечната 1892 година и темата за  ориста на коренното население на Америка. Филмът е от формалната селекция на фестивала, която включва  общо 39  игрални, документални, телевизионни и анимационни ленти от 31 страни. Спортът и музиката също участват с  документалните произведения за Боб Дилън, Мария Калас и Енцо Ферари („ Ферари - един вечен мит ”), както и игралния филм на Янус Метц   „ Борг/Макенроу ”, който показва спортната кариера и прекарвания на огромните тенисисти. И този път публиката ще избере най-хубавия филм. 
 „ Празникът на киното в Рим ” включва и доста разнородни културни начинания, а общият му бюджет е от три милиона и половина евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР